Workshop-agenda 2024

Hieronder vind je een overzicht van de workshops die dit jaar gepland staan. Als je op de oranje titels klikt, kun je lezen waar de workshop over gaat. Het worden leuke, gezellige en vooral hele creatieve dagen! Onderaan deze pagina staat informatie over aanmelden en andere praktische zaken. Heb je nog andere vragen? Neem dan gerust contact op!

Deze workshop heeft het thema ‘De Zonnewende’, de langste dag van het jaar. De zomer staat in het teken van ontspanning en gezelligheid, dus dat gaan we tijdens deze workshop doen! Tijdens het zomerseizoen speelt ook de warme zon een belangrijke rol. Daarom gaan we tijdens deze workshop genieten van het vuur en de warmte van het raku-stoken. Dit is een gezellige en stoere buitenactiviteit, perfect voor een zomeravond! 

Wat gaan we doen? Elke deelnemer kiest een schaal (die reeds biscuit is gestookt). Je gaat deze vervolgens beschilderen met speciale raku-glazuren. Als je klaar bent, wordt de schaal gestookt in de speciale raku-oven, waarna je werkstuk in een speciale zaagselton wordt geplaatst. Daarna ga je aan de slag met het afpoetsen van je werkstuk. Op het einde van de workshop kun je jouw schaal meteen mee naar huis nemen! Lees hier meer over raku-stoken.

Tijdens de workshop kun je genieten van koffie, thee, fris en iets lekkers.

Praktische informatie
 • De workshop vindt vanwege hoge belangstelling twee keer plaats: op zaterdag 22 juni 2024 en op zaterdag 29 juni 2024. Wees er snel bij: vol=vol!
 • We beginnen om 18.00 uur. De verwachte eindtijd is 21.30, maar houd er rekening mee dat dit kan uitlopen. 
 • Deelname aan deze workshop kost € 75,- per persoon, inclusief alles wat hierboven beschreven staat.
 • Er kunnen per workshop maximaal 10 personen deelnemen. Bij bij voldoende extra aanmeldingen kan er wellicht een extra workshop wordt ingepland. Als dat zo is, breng ik je tijdig op de hoogte. 
 • Tip: trek niet je allermooiste outfit aan, maar draag iets dat eventueel vies mag worden.

Deze workshop staat in het teken van de Zonnebloemen van Vincent van Gogh. Tijdens deze workshop ga je een (reeds biscuit gestookte) schaal glazuren met afbeeldingen van zonnebloemen. Om je op weg te helpen, zijn er diverse ontwerpen en tekeningen van zonnebloemen beschikbaar. Tijdens de workshop kun je genieten van koffie, thee, fris en iets lekkers.

Na afloop van de workshop zal het werkstuk door mij worden gestookt. Je kunt het dan na ca. 2 weken ophalen. 

Praktische informatie
 • De workshop vindt plaats op zaterdag 27 juli 2024.
 • De workshop begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur.
 • Deelname aan deze workshop kost € 75,- per persoon, inclusief alles wat hierboven beschreven staat.
 • Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen, maar bij voldoende extra aanmeldingen kan er een extra workshop wordt ingepland. Als dat zo is, breng ik je tijdig op de hoogte.

Deze workshop staat in het teken van de vogeltjes in je tuin, die een extraatje wel kunnen waarderen! Tijdens deze workshop ga je een (reeds biscuit gestookt) vogelvoederhuisje glazuren. Je kiest zelf je ontwerp, kleuren en afwerkingen. De diverse glazuurmogelijkheden worden tijdens de workshop uitgelegd. Ook zijn er allerlei voorbeelden en ontwerpen beschikbaar.

Trouwens, niet alleen de vogeltjes krijgen zo iets lekkers! Voordat we beginnen met glazuren, gaan we eerst genieten van een kom heerlijke, zelfgemaakte soep met stokbrood. Ook serveren we tijdens de workshop koffie, thee en fris.

Na afloop van de workshop wordt het werkstuk door mij gestookt. Je kunt het dan na ca. 2 weken ophalen.

Praktische informatie
 • De workshop vindt plaats op zaterdag 21 september 2024.
 • De workshop begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur.
 • Deelname aan deze workshop kost € 75,- per persoon, inclusief alles wat hierboven beschreven staat.
 • Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen, maar bij voldoende extra aanmeldingen kan er een extra workshop wordt ingepland. Als dat zo is, breng ik je tijdig op de hoogte.

Deze tweedaagse workshop staat in het teken van gezellig tafelen, een passend thema voor deze najaarsdagen. Zo op het einde van het jaar zoeken mensen elkaar op om samen lekker lang te tafelen. Gezellig, met allerlei lekkere hapjes op tafel!

Deze workshop kan daar een leuke aanvulling op zijn, want je gaat een 8-delige tapasset maken. De set bestaat uit 2 grotere stukken en 6 kleinere stukken. Je gaat jouw set zelf samenstellen, waarbij je kunt kiezen uit diverse items van verschillende vormen en formaten. Denk bijvoorbeeld aan o.a. borden, kommetjes en schaaltjes.

De workshop vindt plaats op twee dagen: op de eerste dag ga je aan de slag met klei en maak je de onderdelen van je tapasset. Daarna worden alle werkstukken door mij biscuit gestookt, zodat ze klaar zijn voor de volgende stap: het glazuren. Op de tweede workshopdag ga je jouw werkstukken beschilderen met mooie gekleurde glazuren.

Tijdens de workshops wordt er gezorgd voor koffie, thee, fris en iets lekkers.

Na afloop van de tweede workshopdag worden de werkstukken door mij gestookt. Je kunt jouw tapasset dan na ca. 2 weken ophalen. 

Praktische informatie
 • De workshop is verdeeld over twee dagen: op zaterdag 5 oktober maak je jouw tapasset van klei, en op zaterdag 9 november ga je jouw werkstukken glazuren.
 • De workshops beginnen op beide data om 18.30 uur en duren tot ongeveer 22.00 uur.
 • Deelname aan deze tweedaagse workshop kost € 110,- per persoon, inclusief alles wat hierboven beschreven staat.
 • Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen, maar bij voldoende extra aanmeldingen kan er wellicht een extra workshop wordt ingepland. Als dat zo is, breng ik je tijdig op de hoogte.

Deze gastworkshop wordt verzorgd door Donnie van Bree en staat geheel in het teken van porselein gietklei. Tijdens deze workshop ga je leren hoe je met ingekleurde gietklei leuke en wisselende patronen op je werk kunt creëren. We gaan werken in gipsmallen die reeds aanwezig zijn in het atelier, maar je mag ook zelf een gipsmal meenemen (als je zelf een mal meeneemt, mag deze de maximale afmeting van 15x15x15 cm niet overschrijden).

We starten de dag met een korte uitleg over het werken met gietklei in een mal. Daarna volgt een demonstratie van de docent en vervolgens kunnen jullie zelf aan het werk. Na de lunchpauze volgt een theoretisch gedeelte waarin uitleg gegeven wordt over andere mogelijkheden met gietklei, bijstellen van gietklei, maken van mallen etc. Daarna ga je verder met je werkstuk. Inmiddels is jouw werk in de mal namelijk zo droog geworden dat het uit de mal gehaald kan worden en verder kan worden afgewerkt.

Na afloop van de workshop wordt jouw werkstuk gestookt. Je kunt het dan na ca. 2 weken ophalen.

Deze workshop is inclusief een lekkere lunch. Ook wordt er gezorgd voor koffie, thee en fris. 

Neem ook alvast een kijkje op de website van Donnie: www.donkeramiek.com.

Praktische informatie
 • De workshop vindt plaats op zaterdag 2 november 2024.
 • De workshop begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.
 • Deelname aan deze workshop kost € 125,- per persoon, inclusief lunch en alles wat hierboven beschreven staat. Daarnaast zijn er enkele (kleine en eenvoudige) benodigdheden die je zelf dient mee te nemen. Na aanmelding ontvang je hiervan een overzichtje.
 • Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen.

Deze workshop staat in het teken van de advent. Tijdens deze workshop ga je een adventkandelaar beschilderen met mooie glazuren. De diverse glazuurmogelijkheden worden tijdens de workshop uitgelegd. De kandelaar bevat 4 kaarsen en staat symbool voor ‘licht’. De kaarsen geven de windstreken aan: noord, oost, west en zuid. De ronde vorm van de kandelaar staat symbool voor de aarde, de wereld en het terugkomen van de jaargetijden. Voor christenen heeft advent ook een religieuze betekenis.

Tijdens de workshop wordt er gezorgd voor koffie, thee, fris en iets lekkers. Ook kun je 4 kaarsen kiezen voor je werkstuk.

Na afloop van de workshop wordt jouw werkstuk gestookt. Je kunt het dan na ca. 1 week ophalen.

Praktische informatie
 • De workshop vindt plaats op zaterdag 23 november 2024.
 • De workshop begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur.
 • Deelname aan deze workshop kost € 75,- per persoon, inclusief alles wat hierboven beschreven staat.
 • Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen, maar bij voldoende extra aanmeldingen kan er wellicht een extra workshop wordt ingepland. Als dat zo is, breng ik je tijdig op de hoogte.
Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar anneke@kleienco.nl. Vermeld daarbij je naam, telefoonnummer, aan welke workshop(s) je graag wilt deelnemen en met hoeveel personen je komt. Vervolgens zal ik je een betaalverzoek sturen. Nadat de betaling is ontvangen, ontvang je van mij een bevestiging van deelname. Mocht je onverhoopt geen bevestiging hebben ontvangen, neem dan even contact met me op. 

Groepsgrootte

Het maximaal aantal deelnemers verschilt per workshop en deelname gaat op volgorde van inschrijving. Als er voldoende extra aanmeldingen zijn, kan er een tweede datum worden geprikt (waarschijnlijk een week eerder of later dan de genoemde datum). Ik breng je daarvan tijdig op de hoogte.

Mocht je met een grotere groep willen komen dan hieronder aangegeven, dan kunnen we
daarvoor een aparte afspraak maken. 

Benodigdheden

Voor alle workshops, behalve de gastworkshop van Donnie op 2 november, zijn alle benodigdheden in het atelier
aanwezig. Je hoeft dus zelf niets mee te nemen. 

 

• Aangepaste openingstijden op zaterdag 13 juli: de winkel is die dag open van 10-13 uur.
• Verder kun je je nog aanmelden voor diverse (thema)workshops die de komende maanden gepland zijn! Lees verder voor meer info.

X