Bazzels

Een bazzel is een bijzondere wensbol. Het is een concept van Klei en co, gebaseerd op een oud Cambodiaans gebruik.

Elke bazzel heeft een gat waardoor je een klein wensbriefje in de bol kunt stoppen. Een klein kurkje dient als stop, zodat de wens in de bol gevangen wordt. Als je wel wat geluk kunt gebruiken, gooi je volgens oud gebruik de bol stuk en verbrand je het briefje. Daarmee hoop je dat met de rook die opstijgt naar de goden, de wens mee opstijgt en in vervulling gaat.

…Maar natuurlijk is dat wel een beetje zonde van die mooie wensbol. Verreweg de meeste ontvangers geven de Bazzel een mooi plekje en koesteren de wens of gedachte die erin verborgen zit. 

Elke bazzel is speciaal en doorgaans helemaal ‘one of a kind’: elke wensbol is anders. (Tenzij je juíst een aantal identieke bazzels wilt bestellen: dat kan natuurlijk ook! 

Ik maak de wensbollen naar eigen ontwerp of ik maak ze in opdracht helemaal naar jouw wens. Wil je bijvoorbeeld een geboortekaartje op een bazzel vereeuwigen? Een mooie tekst of afbeelding? Of je bedrijfslogo? Alles kan. Neem contact met me op om je wensen te bespreken.

Door de jaren heen heb ik honderden Bazzels mogen maken. Er zijn dus al heel wat gelukswensen cadeau gegeven! Dat is toch geweldig?

Geef een Bazzel: doe een wens en wie weet heb je mazzel!

• Dit voorjaar zijn er enkele aanpassingen t.a.v. de openingstijden van de winkel en het atelier.
• Ook kun je je weer aanmelden voor nieuwe (thema)workshops. Lees verder voor meer nieuws!

X